VELKOMMEN TIL

Hallingskarvets hjem

Hva skjer i dalen?
Her vil du finne info om ting som skjer i Sudndalen.
Har du saker å selge, ting å fortelle, eller bare lurer på hva du skal gjøre i kveld?
Del dine tips med oss

Hallingskarvet Skisenter

Previous
Next
snowboarder, snowboarding, colorado

Høres det fristende ut med brød?

Kontakt

Hilde Gudbrandsgård Sveingard

Epost

beate@gudbrandsgaard.no

Telefon

909 39 407

Gudbrandsgård

Gudbrandsgård er en gammel gård med røtter tilbake til vikingtiden. Det sies at gården i sin tid lå mye nærmere vannet, noe som virker helt logisk. <br> Gården består av 11 hus, og ble fredet av Riksantikvaren i 1924. 

Gården har hatt ulike eiere opp gjennom årene, men i 1665 ble Gudbrand Bjørnson født, og han overtok gården etter faren sin i 1696. Etter han fikk gården navnet Gudbrandsgård. 

Gudbrand og kona hadde ingen barn, så etter å ha hatt gården i rundt 50 år,  solgte de den i 1745 til Knut Vebjørnsen, og siden har gården vært i samme slekt. I dag er det 9. generasjon etter Knut som har gården. 

I 1884 var Fridtjof Nansen på overnattingsbesøk etter at han hadde vært med på hopprenn i Husebybakken. Han gikk fra Voss til Kristiania og tilbake igjen for å være med på skirenn.

I dag er husene under restaurering av Riksantikvaren, og nye planer for drift er under utarbeiding. Bl.a. planlegges det et lite ”bakeri” i eldhuset. Det er spennende tider. 

I 1977 sto det ferdig et nytt våningshus på gården. I dag er det den yngste generasjonen som bor der. 

Gudbrandsgård var fra gammelt av en av to gårder i Sudndalen. Foruten Gudbrandsgård i Søre Sudndalen, så var det Skaro i Nordre Sudndalen. Senere, da det ble fradelt flere gårder, ble Gudbrandsgård til Nordre Sudndalen, Veslegard til Myljo Sudndalen, og Halvorgard til Søre Sudndalen. 

At Gudbrandsgård var en storgård, kan man bl.a. se av utsmykking i gamlestugu. Veggene er malt blå, noen steder er det panelt, og i kammerset er det et unikt veggmaleri. I tillegg ser man rester etter flittige damehender som nesten har vasket i stykker et vakkert rosemalingstak. 

Vil du ha i Sudndalen?

Nå er det Hallingskarvet som gjelder!

ETTER MANGES MENING ER DETTE HALLINGDALS BESTE ALPINBAKKE (ETTER HEMSEDAL) MED FIS-GODKJENTE STORSLALOM- OG SUPER G-TRASÉER – I TILLEGG TIL SUPRE OFF PISTE-MULIGHETER. NB! FELLES SKIKORT MED SKISENTRENE PÅ GEILO.

Hallingskarvet Fjellgrend har rikelig tilgang til fri uberørt natur og grenser tett opp mot nasjonalparken. Stedet gir fantastiske muligheter for skiturer i fjellheimen og tilgang til flotte alpine bakker. Her kan du virkelig nyte skimulighetene enten du velger de eventyrlig preparerte løypene, eller om du vil legge dine egne spor. Ildsjeler setter sin ære i å tilrettelegge for unike skiopplevelser i Hallingskarvet.

Nå har du mulighet for å skaffe deg en nøkkelferdig hytte med ski ut/ski inn – rett ved alpinbakken. Kun en halvtime fra Geilo, med panoramautsikt – men, med mer behagelige hyttepriser.

Følg oss på